Köpvillkor ActionKing.se

Har du frågor kring våra villkor når du oss enklast på info@actionking.se
Är vi online på chatten så är du välkommen att ställa frågor där också, vi är här för att hjälpa dig!


Bolaget:
Vi är ett svenskt bolag och levererar alltid från eget lager i Kalmar.


Priser:
Alla priser inkluderar 25% moms.
För länder utanför EU, (t.ex. Norge) visas priserna i butiken inkluderat 25% moms och i kassan vid betalning exkl. moms. Ingen moms debiteras för kunder med leveransadresser utanför EU. Vi reserverar oss för felaktig prissättning.


Betalsätt:

Swish
Betala snabbt och enkelt med Swish utan att krångla med kort. Verifiera med MobiltBankID för högsta säkerhet. Alla debiteringar med Swish sker i svenska kronor.
Swish-betalningar fungerar i Sverige.

Payson 
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, faktura, delbetalning, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Handlar du från Danmark, Finland, Norge kan du använda Payson och betala med kort. (Välj "Annat Alternativ" i dropdownen på Paysons betalsida och välj sen Danmark, Finland el. Norge).

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson Faktura
Vi erbjuder betalsättet “PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.

Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 19 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Payson delbetala
ActionKing.se erbjuder genom Payson dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning teckna ett delbetalningsavtal med Paysons samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du åtar dig att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att du varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val du gjort. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.

*Delbetala räntefritt:
3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%

Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr):
24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95%

Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 12,70 %.

Paypal 
Paypal är ett av de vanligaste sättet i världen att betala för tjänster och varor online. Även om du inte har ett Paypalkonto sedan tidigare kan du snabbt göra kortbetalningar via Paypal. Du behöver alltså inte skapa ett konto hos Paypal för att kunna genomföra köpet


Betalningskrav:
När du lägger en beställning på ActionKing.se ingås ett avtal när ActionKing.se bekräftar beställningen genom en orderbekräftelse. Med beställningen accepterar du ett betalningsansvar.


Fraktkostnad:
Fraktkostnaden inom Sverige för varor beställda från ActionKing.se är 49 kr per order oavsett vikt eller storlek. Om orderbeloppet uppgår till minst 900 kr inkl. moms debiteras ingen fraktkostnad och frakten till dig som kund blir då 0 kr.

Fraktkostnad Paketbox
Önskar du leverans till Postnord Paketbox så kan du välja det i kassa. Vid leverans till Paketbox är fraktkostnaden alltid 59 kr oavsett beloppet på ordern, det finns alltså ingen gräns för att få fri frakt om du väljer Paketbox.
Valet Paketbox dyker upp automatiskt i kassan för ordrar med ordervärde mellan 500 kr - 3000 kr.

Fraktkostnad utland
Fraktkostnaden för leveranser till Danmark, Finland, Norge är 79 kr - 349 kr per order beroende på vikt. För leveranser utanför Sverige/EU (t.ex. Norge) så är det du som kund som ansvarar och står för eventuella tull/importavgifter som kan tillkomma på din leverans. Du ser den slutliga fraktkostnaden när du lägger varor i kassan. Eventuella tull/importavgifter debiteras separat från ditt lands tulltjänst. Vi skickar paket och brev inom Sverige och till Danmark, Finland, Norge

Fraktkostnad Företagspaket / Parcel
Företag, stat, kommun och landsting kan välja att få leveransen med Postnord Parcel och får då leveransen direkt till företagets fysiska adress (EJ BOX) inom Sverige. (Du slipper därmed hämta paketet hos ditt ombud.) Kostnaden för frakt med Postnord Parcel baseras på vikten av försändelsen. Du ser vad frakten blir i kassan. Väljer du leverans med Postnord Parcel debiteras alltid frakten. Det finns ingen fraktfri köpgräns för leveranser med Postnord Parcel.
Du kan endast välja Postnord Parcel om försändelsen ska levereras till en fysisk adress (EJ BOX) tillhörande företag, stat, kommun eller landsting.
 

Leverans:
Vi levererar varor inom Sverige och till Danmark, Finland & Norge och expedierar ordrar varje vardag. Observera att detta endast gäller varor som finns på lager. I regel är alla våra produkter lagervaror. En liten del av vårt sortiment har annan leverans än standard eller är förbeställningar, detta anges då tydligt på respektive produkt och är det som gäller. Om en produkt mot förmodan är slut i vårt lager kontaktar vi dig om du önskar övriga varor i beställningen levererade eller vänta på att ordern blir komplett. Noter att du till Norge inte kan lägga order som överstiger 2kg.

Vi erbjuder inte delleverans när lagerstatus stämmer.

Du har rätt att häva köpet om du inte godkänner en ny föreslagen leveranstid vid eventuell restnotering.

Du ansvarar för att ange korrekta leveransuppgifter. Om leveransadressen anges felaktigt kan din leverans försenas, bli dyrare eller i värsta fall försvinna, så en korrekt angiven leveransadress är viktigt!

Om du lägger fler beställningar innan första har hanterats kan dessa ibland gå som samleverans. Det är inte säkert samleverans sker och beror på var i processen beställningarna befinner sig. Om två eller fler beställningar går som samleverans får du samma sändningsid på beställningarna.

Om något är fel eller saknas i din leverans ska detta meddelas oss omgående vid uppackning dock absolut senast 14 dagar från vårt leveransdatum.

Leveranstid

Leveranstiden 1-2 vardagar avser order lagd vardag innan kl 14.00 för leverans följande 1-2 vardagar inom Sverige med Postnord Varubrev Klass 1, Postnord MyPack Collect, Postnord Parcel eller Brev Klass 1, beroende på vikt,storlek och order.
Har du valt annat leveranssätt, lagt order som inte går att leverera som något av ovanstående, skrymmande eller om du blir aviserad istället för direktleverans, kan tiden för leverans bli längre. Vissa orter, främst i långt i norr, kan ha något längre leveranstid. Det är slutligen Postnords hantering som avgör hur snabbt en leverans sker. Normalt levereras ca. 90% av våra varubrev på 1 vardag. Leveranstiden 1-2 vardagar anger hur snabbt en order levereras normalt och är ingen garanti för att leverans sker inom den tiden. För vissa produkter kan annan leveranstid anges på produktsidan. Notera att angivna leveranstider är beräknade och den faktiska leveranstiden kan påverkas av faktorer utanför vår kontroll. Du kan i de flesta fall spåra ditt paket med informationen du får från oss så snart din order är behandlad. Leveranser till adresser utanför Sverige kan ta ytterligare några dagar. Ungefärlig leveranstid för respektive land finns angivet i kassan när du väljer leveranssätt.

Leveransönskemål
Har du önskemål om annat leveranssätt än de vi erbjuder och automatiskt tilldelar din order, ber vi dig att kontakta oss innan beställning läggs.
Önskemål om leveranssätt, adressändringar etc som görs i meddelandefältet i kassan kommer inte att beaktas vid hanteringen av din order.

Leverans Paketbox
Om du väljer din leverans till paketbox slutför du ordern som normalt med valt leveranssätt "Postnord Paketbox" i kassan.
Notera: För att kunna få leverans till paketbox krävs BankID och att du har Postnord-appen installerad och har registrerat dina uppgifter (mobil/e-post) i appen och är samma som du använder vid ordern hos oss.  När vi hanterat ordern och fått ett kollieid från Postnord för din försändelse får du dels ett e-postmeddelande från oss med trackinglänk och en pushnotifiering i Postnord-appen. Det är först nu du kan och ska, göra ditt val vilken Paketbox du önskar leveransen till.
Gör du inget leveransval i appen hamnar din försändelse hos det av Postnord förvalda ombudet för ditt postnummer. Notera också att försändelsen endast ligger kvar 7 dagar i Paketboxen och måste hämtas inom den tiden.

Ej utlösta paket:
Skrymmande försändelser som går till ombud ligger kvar på uthämtningsstället i 14 dagar (7dagar fr.om. 210101). Avisering sker från Postnord, främst till den e-post du angivit vid beställningen. Vi skickar även ut en länk till din angivna e-postadress, direkt när ditt paket är hanterat hos oss, där du kan följa paketet. Det är viktigt att din e-post är angiven korrekt och fungerar. Kontrollera även skräplådan så inte eventuella aviseringar hamnar där.

Vi rekommenderar att du laddar hem Postnords App där du både kan följa, bli aviserad och göra ändringar för din försändelse.

Hämtas inte paketet/brevet ut inom 14 dagar (7dagar fr.om. 210101) returneras det automatiskt till ActionKing.se.
Det är ditt ansvar som kund hålla reda på eller eftersöka aviseringar om din försändelse.

Även vissa större försändelser som skickas som varubrev går till ombud och ligger kvar på uthämtningsstället i 14 dagar (7dagar fr.om. 210101). Om din försändelse levereras som Varubrev och inte får plats i postbox eller brevlåda kan Postnord komma att i speciell avsedd påse, placera försändelsen utanför din dör eller vid fastighetens postbox.

För o-utlösta försändelser som går i retur till ActionKing.se inom Sverige, debiteras du som lägst 350 kr för att täcka ActionKing.se:s kostnader för frakt och administration. För Parcel/företagspaket som går i retur debiteras du som lägst 500 kr + moms. För o-utlösta försändelser från övriga länder är kostnaden som lägst 480 kr.


Beställningar i andras namn
Det är inte tillåtet att beställa varor i någon annans namn eller adress utan dennes vetskap och godkännande. Falskbeställningar polisanmäls utan undantag. IP loggas vid varje beställning och bifogas i vår polisanmälan.


Avbeställning
Så länge er order har status Mottagen eller Under behandling går det bra att avbeställa genom att skicka ett mail till info@ActionKing.se.
Om det rör sig om specialbeställning av produkter vi normalt inte säljer eller lagerför går det inte att avbeställa.
Är beställningen redan skickad kan du utnyttja ångerrätten (gäller ej specialbeställningar). Läs mer om den nedan.


Ångerrätt
Enligt distanshandelslagen måste e-handlare erbjuda 14 dagars ångerrätt till konsumenter. Observera att du måste avisera att du önskar skicka tillbaka varan inom 14 dagar efter du mottagit leveransen eller skäligen kan anses ha mottagit den. Varan måste sedan vara oss till handa inom 14 dagar från att du aviserat att du ämnar returnera en del av, eller hela din beställning.

Notera: Innan eventuella returer behöver du ett RMA/Returnummer. Det skaffar du genom formuläret för returer/ånger som finns på ditt konto som skapas vid köpet. Om du gör retur utan att fått RMA/Returnummer av oss först, riskerar din retur att bli obehandlad och gå tillbaka till dig.
Vid returer utan RMA/Returnummer debiterar vi lägst 100 kr i avgift för hantering. Denna avgift dras från ev. kreditering som sker i samband med returen. Det är alltså viktigt att din retur inte skickas till oss utan att du först erhållit RMA/Returnummer eller på annat sätt skriftligen fått godkänt av oss att göra retur.

Vid ångerrätt ersätter vi inga fraktkostnader till oss. Ansvaret för att försändelsen når oss oskadd ligger hos dig som kund. Använd dig gärna av vårt fördelaktiga avtal med Postnord om du vill göra en retur. Returfrakt kan köpa på artikelnr. 10475.
Då får du en fullt spårbar och säker försändelse till oss för paket upp till 3 kg (vikt eller volym) och som i de flesta fall dessutom är billigare än om du väljer att göra returen som vanligt brev. Notera att denna retur ska emballeras som paket i kartong oavsett hur du mottagit försändelsen. Vid retur ansvarar du som kund för att returen ska nå oss och eventuell värdminskning pga. bristfällig emballering.  

Notera att alla returer ska ske med direkt leverans/utkörning till ActionKing.se, du kan alltså inte använda fraktsätt som kräver att försändelsen hämtas av oss hos ombud. Exempel på fraktsätt du INTE kan använda för att göra retur till oss är; Rekommenderat / REK-brev och Postpaket.  Sådana försändelser riskerar att gå tillbaka till dig som avsändare utan åtgärd.
Om du använder dig av en returfrakt-tjänst som går till ombud, debiterar vi lägst 100 kr i avgift för hantering. Denna avgift dras från ev. kreditering som sker i samband med returen. Det är alltså viktigt att din retur inte skickas till oss på ett sådant sätt att den hamnar hos ombud. 

Har du gjort ett köp där orderbeloppet uppnått den fraktfria gränsen (900 kr) och sedan väljer att returnera delar av ditt köp, som då gör att du inte längre skulle uppnått den fraktfria gränsen på grundordern, dras fraktkostnaden som skulle varit på grundordern av från det belopp vi krediterar för returnerade varor.

Notera att ångerrätten endast gäller konsument. Har du gjort ditt köp som företag/stat/kommun/myndighet gäller inte ångerrätten om det inte avtalats annat.

Eventuella krediteringar av frakt till konsument avser standardfrakt. Har du valt annan leverans än standard vid ditt köp, exempelvis Postnord Parcel återbetalas inte fraktkostnaden vid ånger.

Vi återbetalar ordersumman för returnerade varor inom 30 dagar.
Vi godkänner endast full återbetalning om originalförpackningen returneras tillsammans med produkten och är intakt. Vid saknad eller skadad förpackning eller skada på produkten eller om produkten använts mer än att undersökas, kommer prisavdrag ske på mellan 30-100% av produktens värde.
Notera att om du beställt med faktura som betalsätt så ska fakturan alltid betalas enligt förfallodatum som står på fakturan från Payson, oavsett om du redan returnerat varor och/eller väntar på kreditering. Eventuell kreditering till ditt Paysonkonto för returnerade varor sker inom 30 dagar.

Obs! ångerrätt gäller inte i följande fall:

  • Använt varan.
  • Öppnat förpackningen och brutit eventuell plombering.
  • Registrerat varan och/eller Varan kräver registrering och/eller Innehåller licens.
  • Specialbeställda varor.
  • Beställningen inte är gjord av/till konsument.

Kontakta info@actionking.se om du vill utnyttja ångerrätten.
 

Handlar det istället om en trasig produkt är det garantirätten som gäller, läs mer om det nedan.


Garanti
ActionKing.se lämnar sex månaders garanti mot fabrikationsfel på våra produkter. Vissa märken/tillverkare kan erbjuda längre garantitid. Gäller tillverkarens egen garanti längre än sex månader står det nämnt i produkttexten för respektive produkt. Garanti gäller ej vid oaktsamhet, otillbörlig användning av produkten eller om du fortsatt använda produkten efter att fel upptäckts.
Vid reklamationer/garantiärenden där du som kund skickar tillbaka en vara till oss för utbyte, ersätter vi brevkostnader efter godkännande (alltså inte rekommenderat eller postpaket), fråga först. I vissa fall behöver trasig vara inte returneras. Noter att flera tillverkare så som exempelvis DJI hanterar reklamationer/garantiärenden direkt via ditt konto hos DJI. ActionKing.se varken kan eller får hantera dessa reklamationer, utan hanteras mellan dig och tillverkarens support direkt.

Support
Vi ger förstklassig support på våra produkter och svarar på frågor via e-post och chatt.
Oftast får du svar inom någon timme, eller direkt om vi är på chatten. Du kan ställa frågor om produkter både före och efter köp så hjälper vi dig att välja rätt eller lösa eventuella problem.


Ansvar
ActionKing.se ska inte hållas ansvarig om nyttjandet av produkter levererade av ActionKing.se, helt eller delvis påverkar/förändrar funktion/utseende på andra objekt, oavsett om dessa är levererade av ActionKing.se eller ej och oavsett om produkterna nyttjats på ett korrekt sätt. Kunden/användaren ansvarar själv för användandet av produkterna och eventuell påverkan/förändring produkterna orsakar. Det åligger kunden att tillse att utrustning/produkt förbereds, säkras och  används på ett för utrustningen/produkten, situationen och ändamålet tillbörligt sätt; Säkerhetsvajer, flytkudde, flythandtag, handledsrem, vattentätt skal, provflygning på låg höjd etc. ska brukas/praktiseras, samt innan användning och med jämna mellanrum testas för att säkerställa funktionen.


Reklamation
Vi följer konsumentköplagen (KKL) vilket ger dig som kund rätt att reklamera en produkt i tre år från inköpsdatum. Reklamationsrätten fungerar så här:
Inom de sex första månaderna ligger det på oss (ActionKing.se) som säljare att bevisa att du som köpare orsakat felet, därefter skall du som köpare bevisa att varan har haft ett ursprungligt fel.
Reklamation skall alltid ske inom skälig tid. För att nyttja din rätt att reklamera får inte fortsätta använda varan efter att du upptäckt ett fel. Om du fortsätter att använda varan efter att du upptäckt ett fel, har du inte rätt att få ersättning för reklamerad vara.

Vi kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer vid en eventuell tvist.


Loggning och lagring av kunduppgifter
Vid beställning och kontakt med ActionKing.se lagrar vi kommunikation och uppgifter om dig för att kunna ge dig bästa möjliga service och hantera din order på ett effektivt sätt. ActionKing.se lämnar vid normala transaktioner inte ut dina personuppgifter till tredje part. Vi loggar information nödvändig för att du ska kunna genomföra köp, som adress och namn. E-postadress måste anges för att vi ska kunna skicka orderbekräftelse och orderstatus. Mobilnummer behöver bara anges om ni vill ha sms-avisering vid postförskott. Personnummer behöver bara anges om köpet sker mot faktura och behandlas av Payson AB.
Vi loggar IP-adress för användning vid falskbeställningar.
Se vidare under Integritetspolicy för fullständig information om hur vi hanterar personuppgifter.

Cookies
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att använda klicka på godkännande-knappen medger du att vi har rätt att använda cookies och pixlar vid ditt besök på våra sidor.


Integritetspolicy
På ActionKing.se värnar vi om din personliga integritet. Den nya lag, GDPR, som börjar gälla 25 maj 2018 ger samma regler för hantering av personuppgifter över hela Europa. GDPR ersätter den tidigare personuppgiftslagen PUL.

Får fullständiga integritetspolicy, hur vi behandlar och hanterar dina uppgifter samt information om cookies hittar du i dokumentet Integritetspolicy för ActionKing.se


Åldersgräns
För att handla på ActionKing.se måste du ha fyllt 18 år. Är du yngre än 18 måste du ha förälders eller målsmans godkännande. Du förutsätts ha läst dessa köpvillkor när du lägger en order.
Ordrar som läggs i falskt namn, personnummer eller adress polisanmäls.


Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från ActionKing.se:s sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att ActionKing.se befrias från förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. 


Återvinningssystem
ActionKing.se samarbetar med EL-Kretsen för insamling av elektroniska produkter och batterier enligt gällande producentansvar.
Uttjänta elprodukter och batterier ska samlas in och du kan kostnadsfritt lämna din produkt på din kommuns insamlingsstation för återvinning. 


Övrigt
ActionKing.se reserverar sig för eventuella felaktigheter dessa köpvillkor och butiken i helhet och förbehåller sig att justera felaktigheter i efterhand.
ActionKing.se följer distansavtalslagen som du kan läsa mer om här:
http://www.konsumentverket.se/

 


Kategorier